Yaz tatilini zenginleştirecek etkinlik kitapları Dinozor Çocuk ve Dinozor Genç’ten

Haziran 30, 2024

Yaz tatilini zenginleştirecek etkinlik kitapları Dinozor Çocuk ve Dinozor Genç’ten

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk ve ilk gençlik kitapları markası Dinozor Genç, yaz aylarını sinemadan matematiğe, internet güvenliğinden felsefeye etkinliklerle zenginleştirmek isteyenlere birbirinden renkli kitap önerileri sunuyor.

Tanıtım metninden

Dinozor Çocuk’un Matematik Delisi serisi çocuklara eğlenceli matematik pratikleri sunarken Stop Motion – Çocuklarla Sinema okurları sinemayı var eden bu temel yöntemle tanıştırmayı amaçlıyor. Mumi Ailesi Denizde küçük yaş grubu çocuklara bir hikâyeyi takip ederek çeşitli ara-bul ve labirent oyunlarıyla hem eğlenme hem de becerilerini geliştirme olanağı sağlarken Resimde Ne Var? ile çocuklar birbirinden güzel 22 sanat eserini yakından inceleyip bir oyun oynuyorlar. Dinozor Genç’in Eyvah, Dijital Kimliğim Çalındı! adlı kitabı, çocukların dijital ortamda kimliklerini güvende tutmak için öğrenebileceği temel bilgilerle birlikte bir kart oyunu içeriyor. Adalet, bağımsızlık, dayanışma, mutluluk, ölüm gibi konuları 60 fabl üzerinden ele alan Felsefi Fabllar ise her fablın sonunda yer alan kısa atölye çalışmalarıyla okurları gündelik hayata dair felsefi tartışmalara yönlendiriyor. Dinozor Çocuk ve Dinozor Genç’in tüm kitapları, raflarda ve internet satış sitelerinde.

DİNOZOR ÇOCUK 

Matematik Delisi – Büyülü Orman (6-8 yaş)

Yazar: Linda Bertola / Resimleyen: Agnese Baruzzi / Çevirmen: Cansu Canseven

Matematik Delisi – Büyücü Okulu (8-10 yaş)

Yazar: Linda Bertola / Resimleyen: Agnese Baruzzi / Çevirmen: Elif Aksu Kaya

Oyunlarla öğrenme konusunda uzman bir eğitimcinin tasarladığı çeşitli hikâyelerle ve rengârenk illüstrasyonlarla zenginleştirilmiş etkinlikler sayesinde Matematik Delisi serisinde, ilkokul çocuklarının uzun yaz tatillerinde matematikle ilgili bazı pratik bilgileri unutmaması için eğlenceli pratikler bulunuyor. Büyücülüğü öğrenmek için karşısına çıkan her örüntüyü, problemi ve çeşitli matematik eşleştirmelerini yapan ve sonunda büyücülükle ilgili yetenekleri kazanan bir çocuğun maceralarını anlatan kitaplar, ayrıca çeşitli matematik oyunlarında keyifle yapıştıracakları çıkartmalar da içeriyor.

Stop Motion – Çocuklarla Sinema (7-10 yaş)

Gürşat Özdamar

Bir tablet ya da cep telefonuyla stop motion film çekebileceğinizi biliyor muydunuz? Malzemeleriniz ise her şey olabilir. Renkli kâğıtlardan ya da oyun hamurundan yapılma küçük maketler, Lego ya da pelüş oyuncaklar ya da sadece çocukların çizdiği resimler… Yönetmen, yazar ve eğitmen Gürşat Özdamar’ın kaleme aldığı Stop Motion – Çocuklarla Sinema kitabı, okurları sinemayı var eden bu temel yöntemle tanıştırmayı amaçlıyor. Yaz aylarında, yaz temalı kısa bir film çekmek için tüm basit tekniklerin adım adım gösterildiği kitap çocuklar ve ebeveynler için harika bir yaz etkinliği sunuyor.

Mumi Ailesi Denizde (4-6 yaş)

Yazar: Päivi Arenius, Tove Jansson / Çevirmen: Özge Acıoğlu

Küçük yaş grubu çocukların bir hikâyeyi takip ederek çeşitli ara-bul ve labirent oyunları çözdüğü Mumi Ailesi Denizde, çocukları aynı zamanda İsveç çocuk edebiyatının ünlü ismi Tove Jansson’un dünyaca ünlü Mumi karakterleriyle de tanışmaya da davet ediyor.  Küçük okurlar her sayfada bir oyunun olduğu kitapta, Mumi ailesinin yaz aylarındaki deniz maceralarına da eşlik edecekler.

Resimde Ne Var? (5-8 yaş)

Yazar: Sussie Brooks / Çevirmen: Gökçe Alper

Bu yaz birbirinden şahane sanat eserlerine yakından bakmak isterseniz Resimde Ne Var? tam size göre! Birbirinden güzel 22 sanat eserini mercek altına alan kitapta küçük okurlar için aynı zamanda bir oyun da bulunuyor. Resimlerdeki çeşitli unsuları çocuklara ara-bul yöntemiyle bulduran kitap bu resimlerin renkleri, konuları ve detayları üzerine konuşma; sonunda yer alan “sanat galerisi” bölümüyle ise resimlerin orijinallerinin sergilendiği galerileri öğrenip eserler hakkında daha fazla bilgi edinme imkânı da sunuyor.

DİNOZOR GENÇ

Eyvah, Dijital Kimliğim Çalındı! (10+ yaş)

Yazar: Anna Fogarolo / Resimleyen: Irene Coletto / Çevirmen: Aydagül Ferullo

İnternet ve ağlar dünyasında güvenliğimizi nasıl korumalıyız? Peki ya internet dünyasının terminolojisini biliyor musunuz?

Öğretmenlerinin dijital kimliği hacklenen bir grup çocuk, “iyi” bir hacker sayesinde öğretmenlerinin dijital verilerine yeniden erişirler. Ama bir dakika, “iyi” bir hacker ne olabilir ki?

Çocukların dijital ortamda kimliklerini güvende tutmak için öğrenebileceği temel bilgileri içeren Eyvah, Dijital Kimliğim Çalındı! aynı zamanda bütün bu bilgilerle hazırlanmış bir kart oyunu içeriyor. Genç okurlar, hikâye boyunca kodlama, örüntü gibi oyunlarla dijital kimliklerin korunmasına yönelik eğlenceli bir meydan okumayla karşılaşıyorlar.

Felsefi Fabllar (12+ yaş)

Yazar: Michel Piquemal / Çevirmen: Murat Erşen

Özellikle gençler için yazdığı romanlar ve felsefe kitaplarıyla tüm dünyada çok ilgi gören Fransız yazar Michel Piquemal’ın Felsefi Fabllar’ı, küçük yaştan itibaren herkesin felsefeye eğlenceli ve takip edilebilir bir yolla ulaşmasını amaçlıyor. Fıkra, masal, mesel gibi küçük anlatılarla bazı yaşamsal konuları ele alan kitapta adalet, sevgi, öfke, bağımsızlık, haklar, sabır, mutluluk, ölüm gibi pek çok tema işleniyor. Her kısa hikâyenin sonunda genç okura, o hikâyenin etkisine ve hayattaki yankısına yönelik sorular sorduran, olasılıklar için kapı aralayan kısa atölye çalışmaları ise metni okuma keyfini daha da eğlenceli hale getiriyor.

Yorum yapın