Ece Temelkuran, Seray Şahiner, Şebnem İşigüzel ve Vivet Kanetti’nin destek verdiği “Paylaşmaya Ben de Varım” kampanyası için yazarlar bir araya geliyor. 24 Ocak Cumartesi 16.00-18.00 saatlerinde Beyoğlu Mefisto’da bu defa kitaplarını değil, savaştan dolayı göç etmek zorunda kalan kadınlar ve çocuklar için hazırlanan tişörtleri imzalayacaklar.
Tişörtlerin satışından elde edilen gelirle hem Suruç’taki göçmen kadınlara hijyen kitleri yollanacak, hem de çocuklarla bebekler için mama alınacak.
Şu anda sadece Suruç’ta 20 bini çocuk, 6 bini bebek olmak üzere 60 bin göçmen yaşam mücadelesi veriyor. Savaşın kadınları ve çocukları iki kez vurduğunu bilen farklı çevrelerden, kimliklerden, inançlardan, cinsel yönelimlerden kadınlar, çadır kentlerde yaşayan yaklaşık 6 bin kadınla dayanışmak için “Paylaşmaya Ben de Varım” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, kadınlar ve erkekler için iki ayrı modelde tişörtler hazırlandı. 6 kadın sanatçının tasarladığı tişörtler 30 TL’den satışa sunulacak. Gökçe Deniz Balkan, Fulya Çetin, Neriman Polat, Güneş Terkol, Sevil Tunaboylu ile Arzu Yayıntaş’ın imzasını taşıyan ve üzerinde “Paylaşmaya Ben de Varım” yazan tişörtler, Mefisto Kitabevi şubeleri, Kadıköy Akademi Kitabevi ve Clendestino giyim mağazalarında satışa sunuldu.
Türkiye’de barış eylemlerini geliştirmek, kadınların savaşlar ve çatışmalardan doğan çeşitli mağduriyetlerini tartışmak, belgelemek, kanıtlamak amacıyla 2009 yılında, farklı kesimlerden kadınlar tarafından kurulan Barış İçin Kadın Girişimi‘nin çağrısıyla 150 civarında kadın 3 Ekim 2014’te Suruç’a gitti. Bu ziyaretler sırasında edindikleri gözlemler ve bölgeden gelen ihtiyaç talepleri doğrultusunda “Paylaşmaya Ben de Varım” kampanyasını hayata geçiren kadınların ilk hedefi yaklaşık 8 bin 500 aileye ulaştırmak üzere diş macunu, diş fırçası, sabun, kadın pedi, bulaşık ve çamaşır deterjanından oluşan hijyen kiti ve çocuk maması almak.
Siz de kendinize, sevdiklerinize bu tişörtlerden alarak, hatta tişörtlerle çekilmiş fotoğraflarınızı #PaylasmayaBendeVarim hashtagiyle sosyal medyada paylaşarak Suruç’taki göçmen kadınlara ve çocuklara destek olabilirsiniz.
edebiyathaber.net (22 Ocak 2015)