Yazım Kılavuzu atölyeleri çalışmalarına başlıyor. Mart ayı içinde Gülşah Elikbank ile “Fantastik Roman Yazma Atölyesi” ve Nihan Bora ile “Dijital Yazarlık Atölyesi” Balat’ta Olmadık Projeler Atölyesi’nde gerçekleşecek.
Gülşah Elikbank, fantastik edebiyatın önemli eserleri ve yazarları üzerinden bu türün özelliklerini, kalem tutma biçimini ve matematiğini anlatacağı atölyesinde şu başlıklara değinecek:
Mitoloji ve Fantazya İşbirliği- Mekân ve Atmosfer
Kahramanın Yolculuğu- Karakter ve Kahraman
Olay Örgüsü- Macera ve Merak
Fantastiğin Alt Türleri- Bilim Kurgu
Atölyede incelenecek eserler ise şöyle: Percy Jackson, Medusa’nın Pusulası, Odd ve Ayaz Devleri, Harry Potter, Hobbit, Rüyanın Öte Yakası, Cesur Yeni Dünya, 1984, Yerdeniz Büyücüsü.
“Fantastik Roman Yazma Atölyesi” sonunda katılımcılara atölyede başladıkları eserlerine dair Gülşah Elikbank ve Yazım Kılavuzu tarafından birer rapor sunulacak. Atölye 4 Mart’tan itibaren dört hafta boyunca her cumartesi devam edecek.
Nihan Bora’nın hazırladığı ve uygulayacağı “Dijital Yazarlık Atölyesi”, dijital dünyada kaliteli ve yüksek erişimli içerikler oluşturmak için yola çıkanlara yardımcı olmak üzere Balat’ta Olmadık İşler Atölye’sinde gerçekleşecek. Nihan Bora’nın atölyede değineceği bazı başlıklar ise şöyle:
Yaratıcı İçerik Üretme Teknikleri
Farklı Sosyal Ağlar İçin Yazım Teknikleri
Hikâye Anlatmak Öyle Kolay mı?
SEO’suz Bir Blog Mümkün mü?
Google Analytics’i Okumak ve Anlamak
Nihan Bora atölyeyi, dijital pazarlama alanında kendini geliştirmek isteyenler, sosyal medyada beğenilen içeriğin ne olduğunu merak edenler, fotoğraf çekebilen ama altına ne yazacağını bilemeyenler ve 140 karakterle yetinmek istemeyenlerin faydalanabileceği bir çalışma olarak tanımlıyor. Atölye, 13-15-17 Mart tarihlerinde katılımcılarıyla buluşacak.
edebiyathaber.net (17 Şubat 2017)