Yekta Kopan’ın yazdığı, Levent Gönenç’in çizdiği “Sarmaşık” çizgi romanı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Bir baba oğul hikâyesi.
Kaybolan bir kedi.
Onun peşinden giden bir yazar.
Esrarengiz Yeşil Ev’in bahçesinde beklenmedik bir karşılaşma.
Düş ile gerçeğin, geçmiş ile şimdinin kesiştiği yerde yaşanan, esaslı bir hesaplaşma.
Yekta Kopan’ın Bir de Baktım Yoksun‘da yer alan “Sarmaşık” adlı öyküsü bu kez çizgi roman olarak okurlarla buluşuyor!
“Dur,” dedim, “nereye gidiyorsun?” Gitmesini istemiyordum. Arka bahçede zaman dursun istiyordum. Bir daha gitmesine, birinin daha gitmesine dayanamazdım ki? Güçlü değildim ben, hiç olmamıştım. “Gitme baba!”
Tür: Çizgi Roman
Sayfa sayısı: 160
Fiyat: 32 TL
Yekta Kopan 1968’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Aşk Mut- fağından Yalnızlık Tarifleri adlı kitabı 2002 Sait Faik Hikâye Armağanı’na, Karbon Kopya adlı kitabı 2007 Dünya Kitap Yılın Telif Kitabı Ödülü’ne, Bir de Baktım Yoksun adlı kitabı da 2010 Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne ve 2010 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer bulundu. Burun; Burun Tatilde; Komşuluk Şarkısı; Uzun, Kocaman, Çok adlı kitapları ve Orman Lokantası, Robot Pinokyo adlı oyunlarıyla çocuklar için de üretti. Türk öyküsü üstüne bir sözlük çalışması olan İpekli Mendil’in editörlüğünü yaptı. 2015’te ilk cildi yayımlanan kültür sanat yıllığı Can Almanak’ı projelendiren ve son kitabı Sıradan Bir Gün 2019’da raflara çıkan yazarın kitapları ve öyküleri İngilizce, Almanca, İtalyanca, Japonca, Farsça, Arapça başta olmak üzere çeşitli dillere çevrildi.
Levent Gönenç 1968’de Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1989’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1992’de yüksek lisans (Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü), 1998’de doktora (Hollanda, Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesi) çalışmalarını tamamladı. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Küçük yaşlardan beri karikatürle ilgilenen Gönenç, 1982-1990 yılları arasında Turkish Daily News gazetesinde günlük karikatürler çizdi. 1992’de Yapı Kredi Yayınları tarafından Zamanın Çizgili Tarihi ismiyle çizgili günlükleri yayımlandı. İnternet ortamında yayımlanan altZine dergisinde farklı görsel anlatım teknikleri denedi. 2003-2006 yılları arasında Hayvan dergisinde “Aile Çay Bahçesi” isimli köşesiyle karikatür çalışmalarını sürdürdü. Çeşitli dergi ve gazeteler için illüstrasyonlar yapan, animasyonla ilgilenen Gönenç, karikatür tarihi ve teorisiyle ilgili yazılar yazdı. Bu yazıların bir kısmını Levent Cantek’le birlikte kaleme aldığı Muhalefet Defteri: Türkiye’de Mizah Dergileri ve Karikatür (YKY, 2017) isimli kitapta topladı. Halen OT dergisi için “Göz Hakkı” adlı köşeyi hazırlayan Gönenç’in OT Kitap tarafından yayımlanan Göz Hakkı isimli bir kitabı da (2018) bulunmaktadır.
edebiyathaber.net (14 Ekim 2020)