Yemek ve Kültür dergisinin 77. sayısı çıktı

Ekim 23, 2024

Yemek ve Kültür dergisinin 77. sayısı çıktı

Yemek ve Kültür dergisinin 77. sonbahar sayısı raflarda yerini aldı. Enis Batur FOOD restoranının hikâyesini anlatırken Edhem Eldem oryantalizm ekseninde yemek kültürü üzerinden Batı ile Doğu’yu karşı karşıya getiriyor. Patti Smith ise “İncir Çekirdeği” adlı öyküsüyle yer alıyor derginin sayfalarında.

Ahmet Rasim’in İstanbul lezzetlerini Çilem Tercüman kaleme alırken Deniz Özeren, Osmanlı’daki manav esnafını Eyüp örneği üzerinden anlatıyor. Musa Dağdeviren her sayıda olduğu gibi unutulmuş halk yemeklerinden yedi tarif vermeyi sürdürüyor.

Gökhan Akçura ise ciklet serüvenine çıkıyor. Dünyada ve Türkiye’de konserveciliğin gelişimini Ahmet Özmumcu anlatırken Necati Tonga’nın sonbahar sayısındaki Ankara mekânı, Piknik.

Alp Türkmenoğlu, Peter Singer ve Jim Mason’un Aslında Ne Yiyoruz, Nasıl Yiyoruz? adlı kitabını tanıtırken Zeliha Özkan “Hüzün Üçgeni” filmindeki sofralarda dolanıyor.

Pelin Özer’in Görgün Taner ile yaptığı söyleşi, Baylan’dan Ali Muhiddin Hacı Bekir’e, Çömçe’ye geçen, özellikle Kadıköylülerin hatırlayacağı mekânlara ve tabii Avrupa yakası tercihlerine, menü koleksiyonlarına, sanatçı sofralarına, waffle’ın İstanbul’daki macerasına uzanıyor.

Her sayıda olduğu gibi Süleyman Bulut’un “Bilmece Mutfağı” ve “Çimdik” sayfaları, İmam Cici, Muhammet Şengöz ve Hakan Tüzün Şengün’ün çizimleri, Elifsu Dağdeviren’in fotoğrafları eşlik ediyor derginin sayfalarına.

Ferderico Garcia Lorca’nın “Üç Nehrin Küçük Baladı” adlı şiiri, Tarama Sözlüğü’nde yemek kültürüyle ilgili I-N harflerini kapsayan sözcükler ve Quino çizimiyle Yemek ve Kültür’ün sonbahar sayısı yine dopdolu.

edebiyathaber.net (23 Ekim 2024)

Yorum yapın