Yeni başlayanlar için birincil kaynaktan Herbert Spencer: “Pasajlar – Herbert Spencer Felsefesine Giriş”

Ağustos 29, 2024

Yeni başlayanlar için birincil kaynaktan Herbert Spencer: “Pasajlar – Herbert Spencer Felsefesine Giriş”

Clara Stevens’ın derlediği “Pasajlar Herbert Spencer Felsefesine Giriş” kitabı Fihrist Kitap tarafından Ulus Sevdi çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Herbert Spencer, 19. yüzyıl boyunca Batı’nın en çok kulak verdiği düşünürlerden birisidir. Sosyal Darwinizm düşüncesi çerçevesinde, döneminde etkilemediği sosyolog ve felsefeci yok desek yeridir. Çoğu savları eskimiş olarak addedilse de çekirdek düşünceleri, özgürlükçü, bireyci ya da kolektivist düşünürlerin tezlerinde yer bulmakta, sosyal bilimciler üzerindeki etkisi hâlâ devam etmektedir.

Clara Stevens tarafından, Spencer’ın en önemli eserlerinden derleyerek oluşturduğu bu kısa ve içeriği itibarıyla yoğun çalışma, Spencer’ın düşüncelerine yönelik en değerli giriş kitaplarından birisidir;  Spencer’ın binlerce sayfalık külliyatının en önemli merkez düşüncelerini olabildiğince yalın bir şekilde Spencer’ın cümleleriyle okura sunmaktadır.

Fihrist olarak, literatürdeki Herbert Spencer açığını kapaması hedefiyle Türkçeye kazandırdığımız bu giriş eseri, hem Spencer felsefesine yeni başlayanlar hem de akademisyenler için oldukça değerli bir birincil kaynak değeri görebilecek bir metin.

edebiyathaber.net (29 Ağustos 2024)

Yorum yapın