Yeni Bir Rehber Kitap “Beynimdeki Gizli Düşman: Stres”

Eylül 13, 2024

Yeni Bir Rehber Kitap “Beynimdeki Gizli Düşman: Stres”

Dila Selengil’in kaleminden “Beynimdeki Gizli Düşman: Stres”, iş hayatında ve kişisel yaşamında daha dengeli ve huzurlu bir yol arayanlar için Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.  

Tanıtım metninden

Aile ve İlişki Danışmanı- Sosyolog Dila Selengil’in yeni kitabı “Beynimdeki Gizli Düşman: Stres”, günlük yaşamın kaçınılmaz bir parçası haline gelen stresi nasıl yönetebileceğinizi bilimsel temellere dayanan etkili yöntemlerle anlatıyor. Kitap, stresin ne olduğunu, neden oluştuğunu ve yaşamımızdaki etkilerini ayrıntılı bir şekilde ele alırken okura, stresle başa çıkma yollarını öğreterek zihinsel ve duygusal dayanıklılığı artırmayı hedefliyor.

Özellikle iş ve özel hayat dengesini bulmakta zorlanan bireylerin, stresle başa çıkmanın püf noktalarını öğrenerek daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebileceğini ifade eden Selengil, stres yönetimi üzerine yaptığı bilimsel araştırmaların sonuçlarını pratiğe döken yöntemlerle, herkesin hayatında uygulayabileceği çözümler sunuyor.

Stresin kökeni ve belirtileri, stresle baş etme stratejileri, stres ve kişilik özellikleri, mükemmeliyetçilik ve erteleme alışkanlığının stresi artıran etkisi, cinsellik ve stres arasındaki ilişki, stresin psikolojik ve fiziksel sağlığa etkileri kitabın başlıca konuları arasında yer alıyor.

Arka Kapak Yazısı

MUTLU YAŞAM, STRES YÖNETİMİYLE BAŞLAR.

“Herkesin hayatı stresli” diyerek stresle dolu bir yaşamı normalleştirdiğinizde, yaşadığınız sorunları beslemeye devam edersiniz. Normalleştirdiğiniz stres, sizi günün birinde anormal sorunlarla mücadele etmek zorunda bırakabilir. Stres, beyninizdeki gizli düşmanınızdır ve onu yönetmeyi öğrenmediğiniz sürece hayatınızı stresin olumsuz etkileri yönetmeye başlar.

Kişilik özellikleriniz bile yaşadığınız stresi besler, size güven verdiğini düşündüğünüz bazı günlük rutinleriniz, en büyük stres kaynaklarınızdan birine dönüşebilir. Çarpık düşüncelerle, mükemmeliyetçilik saplantısıyla ve erteleme alışkanlıklarınızla hayatınızda bir stres girdabı yaratıyor olabilirsiniz. Cinsel yaşamınız zevkten ziyade size bir görev gibi gelebilir. Bütün bunların farkına varmak ve hepsini iyileştirmek üzere farkındalık kazanmak, kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik olacaktır.

Aile ve İlişki Danışmanı Dila Selengil, Beynimdeki Gizli Düşman: Stres adlı bu kitabında stresle nasıl başa çıkabileceğinizin ve en önemlisi duygusal iniş çıkışlarınızı nasıl kontrol altına alabileceğinizin yollarını anlatıyor.

Yazar hakkında

Uzmanlık alanı evlilik ve aile çatışmaları, ilişkilerde yaşanan cinsel problemler, stres yönetimi ve olumsuz bilinçdışı şemalar olan Dila Selengil, Anadolu Üniversitesi’nde Sosyoloji eğitimi aldı. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Psikoloji Yüksek Lisans eğitimimi tamamladı. Bitirme tezini “Erken Dönem Uyum Bozucu Şemaların (bilinçdışı inançların) Stresle Baş Etme Tutumu Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” üzerine yazdı. Üsküdar Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı, Psikolog ve Cinsel Terapist Serap Güngör’den Cinsel Terapi, Psikiyatr Alp Karaosmanoğlu’ndan Şema Terapi, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Genel Başkanı Cem Keçe’den Temel Psikoterapi ve İleri Psikoterapi Eğitimi, Duygusal Şema Terapi ve Psikoterapi Süpervizyonu, Dr. Ömer Önder’den Bütünsel Nefes Teknikleri eğitimlerini aldı. Yazar çalışma hayatında bireysel, çift ve aile danışmanlığı, kişisel gelişim alanında eğitimler ve şirketlerde atölye çalışmaları, belediye, okul ve üniversitelerde seminerler, çeşitli dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Hep Aynı Yerde Takılıyorum kitabı da Destek Yayınları’ndan yayımlanmıştır.

Yorum yapın