Zorlu PSM’de 12. sezon başlıyor

Eylül 16, 2024

Zorlu PSM’de 12. sezon başlıyor

Zorlu PSM, yeni sezon programını, sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirdiği 12. sezon lansmanında duyurdu. Dünya çapındaki efsaneleşmiş müzisyenler, dünyaca ünlü tiyatro, müzikal, dans, opera-bale gösterileri, yerli yıldızlar ve alternatif sesler yeni sezonda da Zorlu PSM sahnelerinde olacak. Zorlu PSM ayrıca dezavantajlı kesimleri sanatla tanıştırdığı ve kültür-sanat sektörünün eğitimini destekleyen sosyal fayda projelerine devam edecek.

Bültenden

Türkiye’nin kültür sanat hayatına katkı sunan ve global bir sahne olma vizyonuyla kendi kategorisinde Avrupa’nın en büyük ve donanımlı performans sanatları merkezlerinden olan Zorlu PSM’nin 12. Sezonu tanıtıldı.

Oyuncu Tuğrul Tülek’in performansıyla renk kattığı gecede, Zorlu PSM’nin yapımcısı olduğu ve bu sezon Zorlu PSM sahnelerinde olacak 4 yeni içerik de paylaşıldı. Demet Evgar’ın boşrolünde olduğu ve Serdar Biliş’in yönetmenliğinde 14 Eylül’de seyircisiyle buluşacak bir kadın hikayesi “Afife” müzikli tiyatrosu, Alice Müzikali’nden sonra sonra Balina oyunundaki başarılı performansıyla dikkat çeken Enis Arıkan’ın, kendi hayatının ilginç kesitlerini onlarca dansçı eşliğinde sahneye taşıyacağı  “Hayalperest”, İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde sahneye uyarlanan, Selahattin Paşalı’nın başrolünde olacağı “Yastık Adam” ve Merve Dizdar’ın başrolünde olduğu dokunaklı bir hikayenin sahnede hayat bulacağı  “İnsanlar, Mekanlar ve Nesneler” bu yıl ilk kez seyircisiyle buluşacak.

Lansmanda ayrıca dünyaca ünlü müzikaller ve şovların da bu sezon Zorlu PSM sahnelerinde olacağı duyuruldu. Her yaştan izleyiciye hitap eden, sanatseverleri karlarla dolu büyülü bir yolculuğa çıkaran Slava Snow Show Şubat ayında, The Phantom of the Opera’nın ardından Broadway’de en uzun süre  sahnelenen ikinci müzikal olan, 6 Tonny  Ödüllü Chicago Müzikali Nisan ayında, İsveçli dansçısı ve kareograf Alexander Ekman’ın Göteborg Opera Dans Topluluğu için yarattığı ve  20’den fazla ülkeden 38 dansçının yer aldığı Hammer gösterisi de Mayıs ayında sınırlı sayıdaki gösterileriyle  Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal; “Zorlu PSM gelecek dönemde toplumsal yatırımlarımızın merkezi olacak”

Gecede konuşan Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal, “Sanatın evrensel ve bütünleştirici dilinin konuşulduğu, çoksesliliğin yankılandığı Zorlu PSM, sanatçıların sanatını özgürce icra edebildikleri, sanatseverlerin ise ilham verici, yaratıcı ve büyüleyici deneyimler yaşadıkları bir alan…Geniş ve multidisipliner içerik yelpazesi sayesinde farklı kitlelere ulaşarak bir performans sanatları merkezinden beklenenin ötesinde kolektif bir yaratıcı düşünme, üretme, ilham alma ve deneyim edinme alanına da dönüştü. Zorlu PSM’nin, her anlamda beklentileri çok yukarı taşıması Grubumuzu gururlandırırken, kültür-sanat ekosistemine ve yaratıcı endüstrilere olan sorumluluğumuzu da artırıyor. Buradan hareketle Zorlu PSM’yi, Zorlu Grubu’nun toplumsal yatırımlarının merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda PSM, yakın gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacak. 11. sezon gibi çok başarılı bir dönemin ardından PSM’nin 12. sezonunu ben de sizler gibi büyük bir heyecanla bekliyorum” dedi.

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova; “11 yılda 7 Milyondan fazla sanatseveri ağırladık”

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, “ Geçtiğimiz 11 sezonda 7 milyondan fazla misafirimizi birbirinden farklı, eğlenceli ve ilham verici deneyimlerle buluşturduk. Birlikte geçirdiğimiz bu büyülü yolculuğa yepyeni bir sezonla devam etmenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Sanatın sadece bir eğlence aracı değil, aynı zamanda toplumları birleştiren, hayal kurmaya sevk eden ve izleyicilerini derinden etkileyen bir güç olduğuna inanıyoruz. Bu inançla, her sezon programımızı büyük bir titizlikle hazırlıyoruz. Geçtiğimiz sezon önceki yıllarımızın da üstüne çıkarak tek sezonda toplam 1066 etkinlikte 700 bine yakın sanatseveri Zorlu PSM çatısı altında ağırladık. 11 yılda ise bu rakam 7 milyonu geçti. Ortalama olarak yılın 300 günü 5 ayrı sahnemizde ve etkinlik alanlarımızda 1000’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Etkinliklerimizin %80’i kapalı gişe oynuyor. Dünyaca ünlü müzikaller, şovlar, konserler ve tiyatro oyunları denilince, Türkiye’de akla gelen ilk adres Zorlu PSM. Etkinlik hacmimizin yaklaşık %40’ını yurtdışından gelen sanatçı/etkinlikler oluşturuyor.  Elbette Türk sanatının devleşmiş isimlerine ve aynı şekilde yeni çıkış yapan genç sanatçılarına da kucak açıyoruz. Ayrıca 5 yıldan uzun bir süredir sahne kimliğimizin ötesinden birçok paydaşımızla iş birliği yaparak kendi prodüksiyonlarını sahnelere koyan bir kültür-sanat kurumu haline geldik. Bugüne kadar sayılarıyı 20’yi bulan tiyatro oyununu ve müzikali sahnelere kazandırdığımız yapımcı yolculuğumuz, her biri hafızalara kazından, kültür sanat camiasında ciddi ses getiren yapımlarla sürüyor. En son yapılan araştırmaya göre Türkiye’de, her 2 kişiden 1’i PSM’yi biliyor. İstanbul’daysa bu oran yüzde 90’a ulaşıyor: İstanbul’da her 10 kişiden 9’u ya Zorlu PSM’nin ismini duymuş ya da buradaki etkinliklere katılmış olduğunu söylüyor. Bu rakamlar doğru yolda olduğumuzun kanıtı. Sanata daha fazla yatırım yapmak, her sezon bir önceki sezonda yaptıklarımızın üstüne çıkmak için bize motivasyon sağlıyor” dedi.

Ova ayrıca, kültür-sanat sektörüne eğitimli iş gücü kazandıran PSM Atölye ve PSM Sahne Teknisyeniği Eğitim Programı ile toplumun dezavantajlı kesimlerini sanatla buluşturan İlk Tiyatom İlk Konserim ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun turneleri projelerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Dünyaca ünlü müzisyenler bu yıl da Zorlu PSM’de!

  1. sezonda da uluslararası müzik sahnesinin büyük grupları ve müzisyenleri Zorlu PSM sahnelerinde dinleyicileriyle buluşuyor. Her sezon farklı türlerde dünya çapında ses getirmiş müzisyenlerin yer aldığı ve dinleyiciler tarafından dört gözle beklenen Zorlu PSM uluslararası konserlerinde bu yıl; Tony Ann, UK Pink Floyd Experience, Salif Keita, Apocalyptica, Billie Marten, Estas Tonne, Ghostly Kisses, Gustavo Santaolalla, José González, Monica Molina, mehro, Soen ve Zbiegniew Priesner gibi yıldız isimler sezon boyunca Zorlu PSM sahnelerinde müzikseverlerle buluşacak.

Dünyada ses getiren eserler ve müzikaller bu sezon da Zorlu PSM’de!

John Malkovich’in olağanüstü performansıyla, gerçek hayattan alınmış hikayeler ve müzik eşliğinde izleyicileri sürükleyici bir yolculuğa çıkaran “The Infernal Comedy”, dünyada 250’den fazla şehirde perdelerini açan Broadway’in en popüler müzikali, 6 Tonny  Ödüllü “Chicago”, Rambert Dans Tiyatrosu’nun çarpıcı sahne uyarlamasıyla muhteşem dramatizasyon, nefes kesen danslar ve ikonik müzikleri ile “Peaky Blinders: The Redemption of Thomas Shelby”, dünyaca ünlü koreograf Alexander Ekman’ın baş döndüren eseri “Hammer”, Fransız ikonu Charles Aznavour’un hayatı, kariyeri ve şarkılarına duygu dolu bir saygı duruşu: “Formidable! Aznavour” ve geçtiğimiz sezon büyük ilgi gören ve Londra Times tarafından “Dünyanın en iyi palyaçosu” olarak tanımlanan Slava’nın gelmiş geçmiş en ilham verici kar gösterisi Slava’s Snow Show,  Zorlu PSM’de seyircisileri büyüleyecek.

Zorlu PSM’nin yüksek katkılı mekan sponsoru olduğu 28. İKSV Tiyatro Festivali de dünyaca ünlü projeler ile Turkcell Sahnesi’nde seyircileriyle buluşuyor. Çağdaş tiyatronun dehalarından biri kabul edilen Thomas Ostermeier ile topluluğu Schaubühne Berlin’in, 10 yılın ardından, dünya sahnelerini kasıp kavurduğu “III. Richard” oyunu ile Japonya’nın evrensel kültür mirasına en çarpıcı hediyelerinden biri olan butoh dansının büyüleyici, şaşırtıcı ve insanı derinden etkileyen dünyasıyla “Utushi”, 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Zorlu PSM’de sahne alacak olan diğer uluslararası yapımlar arasında yer alıyorlar.

İstanbul Fringe Festival kapsamında ise “The Whisper of the Waves” performansı ile Zorlu PSM’de tiyatroseverlere merhaba diyecek.

Yepyeni Zorlu PSM Prodüksiyonları Sahnelerde!

Zorlu PSM Prodüksiyonü olarak hayata geçen yapımlarına bu yıl ses getirecek çok sayıda yenisi ekleniyor. Zorlu PSM’nin Afife Tiyatro ile Demet Evgar’ın boşrolünde olduğu ve Serdar Biliş’in yönetmenliğinde Zorlu PSM ve Afife Tiyatro ortaklığıyla 14 Eylül’de seyircisiyle buluşacak yeni yapım “Afife”, Enis Arıkan’ın kendi hayatından kesitlere yer yer mizah ve dram öğeleriyle yer vererek, onlarca dansçıyla büyük şovu “Hayalperest”, İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde, Selahattin Paşalı’nın başrolünde sahneye uyarlanacak “Yastık Adam” ve Merve Dizdar başrolü Kerem Arslanoğluyla paylaşarak dokunaklı bir hikayeye hayat verecekleri “İnsanlar, Mekanlar ve Nesneler” oyunu bu yıl ilk kez ve sadece Zorlu PSM’de seyircisiyle buluşacak.

Zorlu PSM’nin sahnelerindeki sevilen prodüksiyonlar devam ediyor. İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde, Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen’in rol aldığı  Zorlu PSM ve Freestage ortak prodüksiyonu ‘Balina’ oyunu, Melisa Sözen, Ülkü Duru ve Müfit Kayacan’ın oynadığı ve Hakan Emre Ünal’ın yönettiği Toy İstanbul ve Melisa Sözen ile ortak yapımı ‘Aile Yalanları’ ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecini teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, sahne üstünde ve sahne arkasında 200 kişilik bir ekip çalışmasıyla unutulmayacak multimedya öğeler, dans ve müzikle anlatan, Türkiye’de sahnelenen en büyük tiyatro prodüksiyonlarından biri olan “1923” ise bu yıl temsillerine devam edecek olan diğer başarılı yapımlardan olacaklar.

Canavar, Don Kişot, Kurtulma Hızı, Mağrur Fil Ölüleri, Neyzen Tevfil ‘Hiç’, Nora, Güzel Son, Amadeus, Chaplin, Sidikli Kasabası Müzikali, Cimri, Aşık Shakespeare, Bir Terennüm, Toz, Kel Diva, Aşk Biter Mi?, Küheylan, Cırcır Böcekleri İtler ve Biz, Mahallemizin Eşrafı, Ben Çoktan Gidersiniz Sanmıştım, Verona Çıkmazı ve Muskat sevilen yapımlar da yine sezon boyunca tiyatroseverler ile buluşacak olan diğer yapımlar arasında olacak.

Kahkaha dolu bir sezon daha!

Geçtiğimiz yıl her gösterisi kapalı gişe seyredilen ve biletleri aylar öncesinde tükenen Cem Yılmaz’ın sevilen CMXXIV gösterisi, Ata Demirer Gazinosu, TolgShow ve Kaan Sekban Saçmalar sezon boyunca Zorlu PSM’de başarılı gösterilerine devam ederken, Doğu Demirkol, Gökhan Ünver, Bengi Apak, Çağla Alkan, Sarp Apak ve Tuz Biber Stand-up gibi sevilen isimlerde Zorlu PSM’de sezon boyunca kahkaha dolu gösterileriyle sahne alacak.

Her yıl heyecanla beklenen MIX Festival bu yıl da dopdolu!

Dünya çapındaki sesleri ve yerli sanatçıları bir araya getirme amacıyla 2016’dan beri gerçekleşen MIX Festival, ilk günden bu yana İstanbul’un müzik ve kültür-sanat etkinliklerindeki standartlarını bu yılki edisyonunda da belirlemeye hazırlanıyor. Odağında müzik olan ama farklı disiplinlerden beslenen festival; özenle belirlenen programıyla hem yerli hem de uluslararası müzik sahnesinin en başarılı isimlerini bu yıl yine sanatseverlerle buluşturuyor. Sekizinci edisyonu ile 2 ve 3 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan MIX Festival’de bu yıl; Altın Gün, Digitalism (Live), Local Natives, Milky Chance, Starsailor, Trentemøller, Balthvs, Bedük, Catching Flies, Cem Yildiz, Hissikablelvuku, Lucky Love, Monday In Neptune (Live), Σtella, Temples ve Yīn Yīn sahne alıyor.

Sónar Istanbul 2025 için şimdiden nefesler tutuldu!

Her yıl büyük ilgi gören ve dünyanın en prestijli elektronik müzik festivali olan, yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren Sónar Istanbul, 9-10 Mayıs 2025 tarihlerinde dokuzuncu edisyonu ile 20’den fazla farklı disiplinlerdeki sanatçıyı binlerce müzikseverle biraraya getirecek.

Yazın müjdesi “PSM Loves Summer by %100 Müzik“ yine yıldızlar geçidi!

İlk edisyonundan itibaren müzikseverlerden büyük ilgi gören ve dünya starlarını peşpeşe müzikseverlerle buluşturan, dev isimlerin ağırlandığı PSM Loves Summer by %100 Müzik serisi, 2025 yılının yaz aylarında 4.edisyonunda sürpriz isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.

PSMLoves2Dance Konser Serisi ve ikinci yaşında PSMLoves2Dance Festival!

PSMLoves2Dance kapsamında ise Adana Twins, Afriqua, Fejka ve daha birçok sürpriz isim elektronik müzikseverler ile buluşacak.

PSMLoves2Dance Festival bu sene ikinci yaşını Şubat ayında kutlayacak. Binlerce müziksever görsel ve işitsel bir şovu Zorlu PSM sahnelerinde deneyimleyecekler.

Yerli Sahnenin starları büyük konserlerine hazırlanıyor!

Geçtiğimiz sezon sahne performansları ve güçlü temposuyla müzikseverlerin ilgi odağı olan yerli müziğin sevilen isimlerinin yer aldığı konserlerde bu yıl Barış Demirel, İnsanlar, Duman, Incesaz, Büyük Ev Ablukada, Yedinci Ev, Emir Yargın , Sıla, Mert Demir , İnsanlar, Melike Şahin, Chromas by Başak Doğan, Ezginin Günlüğü, Ferhat Göçer, Madrigal, Yeni Türkü, Gece Yolcuları, Lara Dı Lara, Rashıt, Mela Bedel, Ekin Beril, Emir Yargın – Klas Pop, Second, The Away Days, Akın Sevgör “Reverıes”, Depeche Mode Party, Soft Analog, Barış Demirel, Sedef Sebüktekin ve daha bir çok isim müzikseverlerle buluşacak. Ayrıca dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say 12. sezonda keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja ile Zorlu PSM’’de sahne almaya Zorlu PSM’nin siparişi üzerine 10.sezonuna özel Hayat Ağacı süitini bestelemiş ve sahnelemiş olan müzik eleştirmenlerinin 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olarak gösterilen Fazıl Say bu sefer de Patricia Kopatchinskaja için yazılmış bir keman konçertosuyla 14 Mart’ta Zorlu PSM’de olacak.

“İlk Tiyatrom İlk Konserim” ile sosyal faydaya devam ediyor

Herkesin hayatında sanata daha fazla yer açabilmelerini sağlamak için bugünde kadar İstanbul’da dezavantajlı bölgelerde yaşayan, hayatında hiç konsere ya da tiyatroya gidememiş sayıları 2 bini geçen yetişkinleri, gençleri ve çocukları, alanında uzman STK’lar ile “İlk Tiyatrom İlk Konserim” projesi kapsamında bu yıl da ağırlamaya devam ediyor.

 

PSM Atölye dördüncü yılında!

Zorlu PSM, Akıllı Hayat 2030 stratejisine uyumlu olarak sanatın sürdürülebilirliğini sağlamak sektörde insanlara alan açmak tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak ve sektörün sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak, tiyatro külliyatının özgün içeriklerle zenginleşmesini sağlamak ve yüzde yüz Zorlu PSM prodüksiyonuyla yeni oyunlar çıkarmak amacıyla Zorlu PSM’nin ilk yetenek geliştirme programı olan PSM Atölye’yi bu yıl da devam ettiriyor. PSM Atölye, ilk 3 yılında toplam 69 mezunu ile 26 özgün tiyatro oyununu hayata geçirdi.

PSM Akademi ile sahnelere istihdama ara verilmiyor

Zorlu PSM’nin sektöre yeni insan kaynağı sağlamak, sahne arkasındaki yetenekleri yetiştirmek ve sektörün sürdürülebilirliğine katkı sunmak için sürdüğü çalışma olan, bugüne kadar 45 öğrenciyi mezun eden PSM Sahne Teknisyenliği Eğitim Programı, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl da devam edecek.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu her yerde

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, yüzbinlerce çocuğu tiyatroyla tanıştırmasının yanı sıra deprem bölgesine düzenlenen turnelerle de onbinlerce çocuğa ulaştı. Zorlu Çocuk Tiyatrosu yeni sezonda düzenleyeceği turnelerle ve Zorlu PSM’deki gösterileriyle çocuklara moral ve umut verecek.

UNSEEN ve UNSEEN Extreme turlarla görülmeyenin heyecanı sürüyor.

Zorlu PSM’nin sahne arkasında merak edilen büyük ve büyülü dünyasını sergilediği UNSEEN Tour’un adrenalinle genişletilmiş konsepti UNSEEN Extreme Tour, maceracı misafirlerini bu sezon da bekliyor.

Her adımı keşif dolu sahne arkasının tüm detayları ve anılarının sergilendiği UNSEEN Tour’a ek olarak “Vinç Katı”, “Grid Katı” ve “Ana Sahne Kedi Yolu” gibi daha yüksek ve dar alanların eklendiği yeni rotalarıyla UNSEEN Extreme Tour, misafirlerini sezon boyunca yine heyecan dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Bu sezon Zorlu PSM Youtube kanalı da çok renkli

Türkiye’deki ve dünyadaki kültür sanat kurumları sayfaları arasında en çok aboneye sahip kanallardan olan Zorlu PSM YouTube kanalı da bu sezon çok renkli…

Sevilen müzisyenlerin samimi performanslarıyle izleyenlerden tam not alan PSM On Air Sessions, performans sanatları profesyonellerinin birbirlerine uzmanlık soruları yönelttiği ve keyifli sohbet ettiği serisi Sahne Tozu Yutanlar bu sezon da devam edecek.

Muazzez İlmiye Çığ ile Büşra Sanay’ın ‘Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’ kitabından uyarlanan hem YouTube’da hem de Turkcell Platinum Sahnesi’nde seyircilerin ilgiyle takip ettiği Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı? Beyhan Budak moderatörlüğünde devam edecek. Beyhan Budak’ın alanında uzman ve seçkin isimleri ağırlayacağı program keyifle izlenen içeriklerden biri olacak.

Ayrıca sezon içeriside Zorlu PSM Youtube kanalında sürpriz isimlere ve programlar da olacak.

Üyelik sisteminde çok özel avantajlar misafirleri bekliyor

Zorlu PSM’nin kültür sanatın ayrıcalıklı dünyasında misafirlerini ağırlamaya başladığı ve “Star”, “Elite” ve “Friends” olmak üzere üç farklı kategoride çok özel fırsatlar sunan yeni “PSM Üyelik Programı” da yine bu sezon devam ediyor. Üyelik programında kart modeline göre, bilet alımlarında özel indirimler, öncelikli bilet satışı, Zorlu PSM kürasyonundaki etkinliklere özel davetler, sezon boyu sürpriz kampanyalar, etkinliklere sıra beklemeden girme olanağı, ücretsiz vale ve otopark kullanımı, üyelere özel lounge alanları gibi kişiye özel avantajlar da bu sene sanatseverlerin ilgisine sunuluyor.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi

Zorlu Performans Sanatları Merkezi (Zorlu PSM), 12 yıldır ilham verici sanat deneyimlerini sanatseverelerle paylaşıyor. İzleyicilerine 12.sezonunda da “Dünyan Değişsin” mottosuyla seslenen ve kültür-sanat ve eğlence hayatının buluşma noktası olan Zorlu PSM, yeni sezonunda da sürprizler sunmaya devam ediyor.

Bugüne kadar 7 milyondan fazla sanatseveri ağırlayan Zorlu PSM, Türkiye’deki kültür sanat faaliyetlerine yön veriyor. Dünyaca ünlü müzikallerden, dünya çapındaki müzisyenlere, büyük prodüksiyonlu tiyatrolardan, kendi yapımlarına kadar uzanan nitelikli performansları sanatseverlerle buluşturan Zorlu PSM, dünya standartlarındaki çok amaçlı sanat merkezi tasarımıyla global bir sahne olma vizyonunu üzerinde taşıyor.

Yenilikçi, dinamik, güncel, güvenilir, eğlenceli, çok sesli, kapsayıcı, iddialı, sıra dışı yapısıyla performans sanatları merkezi olmanın ötesine geçerek kültür sanat sektörünün gelişimine katkı sağlayan Zorlu PSM, çatısı altındaki 7 farklı mekanda benzersiz bir kültür-sanat deneyimi sunmaya devam ediyor.

Yorum yapın