Annual of Istanbul Studies yeni sayıları için yazı başvurularını bekliyor

Mayıs 4, 2024

Annual of Istanbul Studies yeni sayıları için yazı başvurularını bekliyor

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün hakemli, açık erişim ve uluslararası akademik dergisi YILLIK: Annual of Istanbul Studies, Aralık 2024 ve 2025’te yayımlanacak altıncı ve yedinci sayıları için yazı başvurularını bekliyor. İstanbul’un geçmişi ve bugününe dair güncel araştırmalara yer vermeyi amaçlayan YILLIK’a başvurular 24 Haziran’a kadar devam edecek.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün hakemli ve uluslararası akademik yayını YILLIK: Annual of Istanbul Studies; tarih, mimarlık ve sanat tarihi, arkeoloji, sosyoloji, antropoloji, coğrafya, şehir planlama, kent çalışmaları ve sosyal bilim alanlarında çalışan araştırmacıların, İstanbul’un farklı dönemlerine dair, Türkçe ve İngilizce özgün makalelerine, deneme yazılarına, görsel makalelerine, kitap ve sergi incelemelerine yer veriyor. 

Uluslararası yayın ve danışma kurullarına sahip derginin Aralık 2024’te yayımlanacak altıncı sayısına başvurular 24 Haziran’a kadar devam edecek. Revizyonla kabul edilen yazılardan bazıları ise Aralık 2025’te çıkacak yedinci sayıda yer alacak.

Hakemli, açık erişim ve uluslararası bir akademik dergi olan YILLIK: Annual of Istanbul Studies, her yıl bir doktora öğrencisi ya da doktorasını tamamlamasının üzerinden beş seneden fazla geçmemiş bir araştırmacının makalesine Erken Kariyer Makale Ödülü veriyor. 

Hem basılı hem dijital ortamda yayımlanan, SCOPUS ve MLA International Bibliography tarafından dizinlenen YILLIK’a, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü web sitesi ve DergiPark platformu üzerinden erişilebiliyor. 

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2024)

Yorum yapın